Björnes Blogg 2021

2021 års siffror!

Kusk:
23 3-2-3 Inkört: 126 200:-

Segerprocent: 13 %

Tränare:
22 3-2-3 Inkört: 124 200:-

Segerprocent: 14 %

   
Arkiv:      
Bloggar 2020 Bloggar 2015 Bloggar 2011 Bloggar 2007
Bloggar 2019 Bloggar 2014 Bloggar 2010 Bloggar 2006
Bloggar 2017 Bloggar 2013 Bloggar 2009  
Bloggar 2016 Bloggar 2012 Bloggar 2008  
       
Kommentera gärna här: Tillbaka till startsidan    
       
9 Maj 2021  
Det rullar på  
Hej på er kära läsare.

Ni blir ju knappast trötta på mina inlägg när de nu kommer så sällan

Menb jag ger er en liten uppdatering även om det inte händer så mycket.

Travsäsongen rullar på.

Hästarna känns bra, men det har inte lossnat riktigt.

De tjänar ju pengar mest varje start, men det flyter inte riktigt i loppen.

Det krokas ihop framför oss, och det händer en hel del annat strul, och när vi dessutom hamnar risigt till i loppen så blir det inte full pott, trots att hästarna gör bra lopp.

Roligast hittills i år är att jag häromveckan passerade en miljon kronor i inkörda pengar som kusk. Känns lite stort för en som mig som mest kört egna hästar genom åren.

Nu kör ju många kuskar in den summan varje år. Men som sagt jag har aldrig backats upp av någon annan än mig själv. Så jag tycker det är rätt hyfsat ändå-

Min statistik är för säsongen hittills är annars lite lustig.

Den är exakt lika som kusk och tränare, men jag måste väl berätta att jag hyrde in en kusk som blev oplacerad och sedan så körde jag en häst åt en annan amatör och då blev jag oplacerad.

Här kommer en liten uppdatering om statusen för dagen:

Livi Nationality har bara gjort två starter sedan senaste inlägget. Oplacerad på Bergsåker när det strulade och femma på Östersund när två ekipage körde ihop med varandra framför oss så vi hamnade invändigt, där vi blev kvar för länge, innan vi kom ut. Därefter hade han fint läge på Bergsåker men då fick han en smäll på ett framknä dagran innan och svullnade upp så vi fick stryka. Inget flyt alltså. Men han känns väldigt fin i träningen. Men det har varit dåligt med lopp utskrivna för honom. Startar troligen den 18:e på Dannero.

Listas Alice har fortsatt fått tråkiga lopp men gjort det väldigt bra utan att få vinna. Hon har varit 2:a, 4:a och nu i fredags 2:a igen. De två sista loppen har hon fått göra i dödens på medeldistans och med vettigare lopp så hade hon tagit någon till seger. Vi siktar på ett kortlopp på Bergsåker den 20:e. Hoppas på rygglopp och lucka till slut då.


Listas Alice 2:a på Östersundstravet efter att ha fått gå på 700 kvar i tredjespår. Foto: Skärmdump ATG

King John Richards kör jag två gånger i veckan. Han joggar på lite grann, men det är väldigt lite "träning". Från och med första helgen i juni får han sommarlov och ska då på hingstbete i Fränsta.

Daley har jag börjat köra igen eftersom jag har så mycket tid över och inga nya hästar dyker upp i träning. Hon har ju vilat sedan april 2019 och känns just nu sjukt fin.

Kanske har hon både glömt av sina skador och läkt ihop i kroppen efter dräktigheten? Vi får väl se hur länge det håller. Hon är uppe på tre intervaller med tre dagars vila emellan.

I slutet på månaden blir det nog banjobb om hon håller ihop och fortsätter jobba på lika fint. Vilken högoddsare om det skulle fungera!

Talang har hon ju alltid haft.

Parkin gör ju ingenting och det trivs han med. Första helgen i juni åker han ut på bete i Töva som varit hans vanliga sommarvistelse under några år nu.

Så är läget för stunden.

Glöm inte mitt fina sommarerbjudande på att träna er häst. Se annonsen på första sidan.

I övrigt får ni ha en fin sommar och glöm nu inte att jag gärna ställer upp och kör er häst i både lopp och snabbjobb om ni så vill.

Med vänlig hälsning

Björne

 
   
24 Mars 2021  
Årets första inlägg - och seger  
Hej på er mina trogna läsare - Om ni är kvar?  
   
Jag har varit dålig på uppdateringar i år. Det har varit fullt upp med en massa annan. Uppsägning från Ortviken för nästan alla som jobbade där, och en massa annat som gjort att lusten att skriva varit låg.

Hästarna har tränat på och gjorde även några sporadiska starter i tufft motstånd, bland annat på V75 så poängen minskade drastiskt.

Båda kämpade dock på bra, så jag har goda förhoppningar om en hyfsad säsong även denna.

Jag fick ju godkänt på Proffstränarutbildningen. Men jag väntar ändå ett slag med att ta ut någon A-licens.


Godkänd på proffstränarkursen.

Det är både av ekonomiska och sportsliga skäl jag väntar.

Dels för att jag då blir egen företagare "på riktigt" och inte som nu med travet som bisyssla till mitt ordinarie arbete.

Som A-tränare är jag helt i händerna på min egen förmåga att försörja mig på hästarna, och även om jag har höga tankar om min egen förmåga, och statistiken inte gärna kan ljuga, så verkar inte särskilt många andra tro på mig, och då faller hela biten på ekonomin.

Men vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte.

Som sagt så har hästarna kämpat på. Och förhoppningsvis kommer formen på riktigt snart.

Listas Alice har fått tråkiga lopp, men gått bra tider, utom senast då hon tvingades till lednngen i ett medeldistanslopp, och det klarar hon inte, hon blir bara trött i benen och huvudet när hon får gå utan ryggar för länge. Har ändå fått pengar i två av årets tre starter. Startar igen på söndag på Östersund.

Förvandlingsnumret Livi Nationality går från klarhet till klarhet. Kördes av lånekusk i ett lopp i vintras (första efter V75 starten i december) och det passade honom dåligt och han gjorde en slätstruken figur trots att han fick ett bra lopp. Därefter har jag kört hoom själv i tre lopp och då blev det två tredjeplatser samt överlägsen seger senast på 16,5 auto över 2640 meter. Han har nu tjänat 174 500 kronor sedan han kom till mig i september 2019.

Sjukt!

Men oerhört inspirerande att en tidigare totalt misslyckad häst kan vakna till liv så oerhört.

Han siktr vi på ett nytt 2640 meters lop med. På Bergsåker 8:e april.

King John Richards är 10 månader och sköter sig hittills utmärkt. Han är satt i vagn och jag kör honom själv utan hjälp ett par gånger i veckan en kortare sväng för att vänja honom vid livet som travhäst. I sommar väntar bete sedan så kör vi igång med träningen "på riktigt" i augusti/september.


King John Richards aka lillkungen sköter sig hittills bra i vagnen. Foto: Björn Persson

Parkin har hunnit bli 15 år och tar det lugnt. Han går med Daley och lillkungen i samma hage och leveer pensionärslivet. Han håller formen genom att bråka lite med Lillkungen.

Daley har piggnat till efter de första tio månaderna som moder och det ser nästan ut som om on vill komma igång med träningen lite. Vi får se vad som händer. Det blir dock ingen ombetäckning i år.

Det var väl en liten rapport.

Och glöm inte att titta på förre travamatören Thomas Gustafssons (från Östersund ursprungligen) två filmer om mitt träningsstall och hur vi tränar som gjordes i höstas.

Ni hittar filmerna här: Del ett Här och del två Här

Sprid dom gärna vidare. Kanske de hamnar hos någon som vill sätta häst i träning hos mig.

På återhörande

Björne