Björnes Blogg 2021

2021 års siffror!

Kusk:
6 1-0-2 Inkört: 31 000:-

Segerprocent: 17 %

Tränare:
7 1-0-2 Inkört: 31 500:-

Segerprocent: 14 %

   
Arkiv:      
Bloggar 2020 Bloggar 2015 Bloggar 2011 Bloggar 2007
Bloggar 2019 Bloggar 2014 Bloggar 2010 Bloggar 2006
Bloggar 2017 Bloggar 2013 Bloggar 2009  
Bloggar 2016 Bloggar 2012 Bloggar 2008  
       
Kommentera gärna här: Tillbaka till startsidan    
       
24 Mars 2021  
Årets första inlägg - och seger  
Hej på er mina trogna läsare - Om ni är kvar?  
   
ag har varit dålig på uppdateringar i år. Det har varit fullt upp med en massa annan. Uppsägning från Ortviken för nästan alla som jobbade där, och en massa annat som gjort att lusten att skriva varit låg.

Hästarna har tränat på och gjorde även några sporadiska starter i tufft motstånd, bland annat på V75 så poängen minskade drastiskt.

Båda kämpade dock på bra, så jag har goda förhoppningar om en hyfsad säsong även denna.

Jag fick ju godkänt på Proffstränarutbildningen. Men jag väntar ändå ett slag med att ta ut någon A-licens.


Godkänd på proffstränarkursen.

Det är både av ekonomiska och sportsliga skäl jag väntar.

Dels för att jag då blir egen företagare "på riktigt" och inte som nu med travet som bisyssla till mitt ordinarie arbete.

Som A-tränare är jag helt i händerna på min egen förmåga att försörja mig på hästarna, och även om jag har höga tankar om min egen förmåga, och statistiken inte gärna kan ljuga, så verkar inte särskilt många andra tro på mig, och då faller hela biten på ekonomin.

Men vi får väl se vad framtiden har i sitt sköte.

Som sagt så har hästarna kämpat på. Och förhoppningsvis kommer formen på riktigt snart.

Listas Alice har fått tråkiga lopp, men gått bra tider, utom senast då hon tvingades till lednngen i ett medeldistanslopp, och det klarar hon inte, hon blir bara trött i benen och huvudet när hon får gå utan ryggar för länge. Har ändå fått pengar i två av årets tre starter. Startar igen på söndag på Östersund.

Förvandlingsnumret Livi Nationality går från klarhet till klarhet. Kördes av lånekusk i ett lopp i vintras (första efter V75 starten i december) och det passade honom dåligt och han gjorde en slätstruken figur trots att han fick ett bra lopp. Därefter har jag kört hoom själv i tre lopp och då blev det två tredjeplatser samt överlägsen seger senast på 16,5 auto över 2640 meter. Han har nu tjänat 174 500 kronor sedan han kom till mig i september 2019.

Sjukt!

Men oerhört inspirerande att en tidigare totalt misslyckad häst kan vakna till liv så oerhört.

Han siktr vi på ett nytt 2640 meters lop med. På Bergsåker 8:e april.

King John Richards är 10 månader och sköter sig hittills utmärkt. Han är satt i vagn och jag kör honom själv utan hjälp ett par gånger i veckan en kortare sväng för att vänja honom vid livet som travhäst. I sommar väntar bete sedan så kör vi igång med träningen "på riktigt" i augusti/september.


King John Richards aka lillkungen sköter sig hittills bra i vagnen. Foto: Björn Persson

Parkin har hunnit bli 15 år och tar det lugnt. Han går med Daley och lillkungen i samma hage och leveer pensionärslivet. Han håller formen genom att bråka lite med Lillkungen.

Daley har piggnat till efter de första tio månaderna som moder och det ser nästan ut som om on vill komma igång med träningen lite. Vi får se vad som händer. Det blir dock ingen ombetäckning i år.

Det var väl en liten rapport.

Och glöm inte att titta på förre travamatören Thomas Gustafssons (från Östersund ursprungligen) två filmer om mitt träningsstall och hur vi tränar som gjordes i höstas.

Ni hittar filmerna här: Del ett Här och del två Här

Sprid dom gärna vidare. Kanske de hamnar hos någon som vill sätta häst i träning hos mig.

På återhörande

Björne