Björnes Blogg 2020

 

    Arkiv:  
    Bloggar 2019  
    Bloggar 2017 Bloggar 2011
    Bloggar 2016 Bloggar 2010
    Bloggar 2015 Bloggar 2009
    Bloggar 2014 Bloggar 2008
    Bloggar 2013 Bloggar 2007
Kommentera gärna här: Tillbaka till startsidan Bloggar 2012 Bloggar 2006

 

1 Februari 2020
Årets andra blogg
Hej på er igen. Jag är inte så flitig med skrivandet, men jag ska försöka bättra mig.

Sedan V64-segern med Alice har det gått sämre.

Tre raka nollor på henne och Livi sammantaget är inte så bra.

Alice var alltför het i loppet på Bergsåker. Mycket beroende på förberedelserna då jag överskattade den tid vi hade på oss efter Livi's lopp så vi hann inte med oss riktigt och värmningen blev för tätt in på, så då var hon ursäktad.

Lika på Östersund senast då förberedelserna ändå var perfekta och hon var fin i loppet, däremot hamnade vi pissigt till direkt, hängande i tredje spår och då valde jag att backa sist och köra invändigt för att spara på henne lite med tanke på loppet senast då hon kom in med 115 i puls. Nu var den 83. Och hon återfick tron på att det inte vars å farligt det här med tävlandet.

Med Livi sedan så fick han pengar på Bergsåker i första starten med bil. Fin och snabb i provstarten men i den giltiga lite segare. Bra i loppet som vanligt och avslutade bra trots löpning i kön.

På Östersund blev det dock en nolla.

Hästen var fin men marginalerna var inte på vår sida den här dagen. Öppnade bra i provstarten och seg i den giltiga. Hamnade sist utvändigt men jag var ändå inte ororlig då det var ett litet fält. Men den här gången blev jag först grundlurad av Kenth Åkerlund som satt framför mig och halvspårskörde, och när jag vek ut i tredjespår i utgången på svängen 700 kvar, gick han också ut och det lagom sent för att puffa ut oss i fjärde spår. Snacka om att bli grundlurad.

Livi tog ändå i bra när han fick fritt, så jag var inte orolig direkt men så tappade han en framsko när vi precis kom in i sista sväng och då tappade han farten. Men han hoppade inte, så det går framåt. Jag kände direkt att det blev fel alltihop, och drev inte heller på honom något efter det och en sån elak sista sväng.

Det blir nya lopp och med bara två hästar vill man inte "döda" dom för en matlapp, så det blev en placering precis utanför prispengarna. Med den obligatoriska femhundringen i "bidrag" för alla som startar har han nu sprungit in till de 20 000 han kostade i mitten av september.

Bra det.

Nu tränar vi på lite och nästa gång vi startar blir troligen under tredje veckan i februari och hoppas att vi är på rätt spår igen då.

Hittills i Januari körde jag in nästan 40 000 kronor och det går inte att klaga på.

Vad man kan klaga på däremot det är att banorna hela tiden smyghöjer allt möjligt, till exempel nu senast boxhyrorna, som man tar för att man ska kunna sela ut när man ska starta. Värst hittills är min hemmabana Bergsåker som nu tar 350 kronor plus moms och då har man inte ens varmvatten så det räcker till att duscha om man inte startar i de första loppen.

Jävligt dåligt!

Jag förstår att folk slutar med travet.

Nä, tacka vet jag Östersundstravet. Bra service, vattnet räcker och fina hederspriser i loppen om man vinner. Sedan kan man stå ut med att de "tjyvar" av en en femtiolapp till hästägareföreningen varje gång man vinner där.

Nu önskar jag er lycka till fortsättningsvis i år ni som fortfarande håller på med "den döende sporten..."

 

 

 
6 Januari 2020
Årets första
Hej på er

Idag gör jag årets första inlägg i bloggen. Det blev en fin start på året då Listas Alice var på hugget direkt i årets första start och slog till och vann på V64 i Bollnäs i fredags. Hon var inte särskilt betrodd, eller det kanske var jag som inte var så betrodd men vann det gjorde vi ändå.

Till 22 gånger pengarna.

Väldigt roligt, särskilt då TV4 var på plats och det var utsändning över hela Sverige.

Kul att få vinna då.

Bonus var att det blev en liten segerintervju i tv också.

Bra med reklam.


V64 vinst för skrällen Listas Alice. Foto: Skärmdump Tv4sport

Fick även ett anonymt samtal på min röstbrevlåda där en anonym vinnare tackade för vinstpengarna då han fått in straxt över 2000 på spelet.

Kul sånt med!

Ständige träningspartnern Livi Nationality var också med till Bollnäs och lyckades ta sig fram till ett sjättepris, trots att han startade sist och det var en del trafikproblem på vägen fram.

Lyckades slå av Sveriges champion, mestvinnande kusken Ulf Ohlsson om sjättepriset med en läpp, som betalade sig bra då skillnaden (efter omstruktureringen i prisskalorna) var 3000 kronor mer som 6:a än som 7:a (Kanske det var därför han drev på sin häst så pass mycket när jag närmade mig och kom om honom, procenten på 1500 är ju mindre än på 4500 ). Livi gjorde det riktigt bra och känns allt stabilare, och jag tror att snart så vinner även han ett lopp.

Blivande mamman Daley har haft det lite väl besvärligt med väderleken, då det är blankis nästan överallt nu. Hon är ju dödligt rädd för att röra sig om hon inte har fäste, så jag var tvingad till att sko henne igen, åtminstone med framskor så att hon fick lite grepp. Hon är ju jättedum att sko bak, så det var ju skönt att hon verkar klara sig med framskor.

Jag vill ju inte att hon ska bryta benen.

I övrigt har det varit en lugn jul och nyårshelg. Jag har jobbat en hel del på fabriken, men ändå hunnit med att fira lite. Har även träffat döttrarna som varit upp hit i omgångar. Och det ser man ju alltif framemot.

Det gick fort att få vuxna barn.

I år fyller de 31 och 24.

Sjukt vad tiden går fort.

God fortsättning på er, så får vi se när nästa inlägg kommer.

Nästa start är planerad till 17 januari.